2012. április 29., vasárnap

Ne válj a divat áldozatává


Paris Hiltont és Victoria Beckhamet gyakran látni méretes táskákkal, és mi akik követjük őket csodálkozunk, hogy miért fáj a nyakunk és a hátunk. A magassarkúkról, fűzőkről és tangákról pedig még nem is beszéltünk… 

Vigyázzunk tehát, hogy ne váljunk a divat áldozatává! 


Íme néhány veszélyes divathóbort és alternatív megoldás a problémák elkerülésére. 

Óriási táskák: 
A félvállon vagy csak az egyik kezünkben cipelt hatalmas, nehéz táskáktól könnyen meghúzódhat a nyakunk és megfájdulhat a vállunk, karunk hátunk. 


Divatos, de egészségtelen...


Már az 1-2 kilós táskák (a nők többsége ilyet hord) is komoly veszélyt jelentenek, főleg ha vékony a pántjuk. A nagyon vékony pántok mélyen bevágnak a nyak hátulsó alapján elhelyezkedő csuklyásizomba, ami émelygést illetve a kar zsibbadását válthatja ki. 

Megoldás: Hanyagoljuk a nagy táskákat, szerezzünk be egy kisebb darabot és csak a legfontosabb kellékeinket hordjuk magunknál. Emellett gyakran váltogassuk a táskát vivő vállunkat és a táskát olyan közel tartsuk a testünkhöz, hogy meg tudjuk fogni, ezzel is csökkentve a ránk nehezedő nyomást. 

Magassarkúk: 

A lábproblémák jelentős része a magassarkúknak köszönhető. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Mikor magassarkú van rajtunk, akkor az egyensúlyunk megtartása érdekében egy kissé hátra kell hajoljunk, aminek következtében a hát alsó része és a medence eldeformálódhat. 

Megoldás: 
A mindennapok során ne hordjunk 2,5 cm-nél magasabb sarkú cipőt. Magassarkút csak ritkán viseljünk és ha lehet legyen több pár is, melyeknek nem egyforma magas a sarka. 

Fűzők: 
Óvatosan a fűzőkkel! Nem csak a pasink lélegzete áll el tőle… 

A fűzőket már felvenni sem egyszerű. Amennyiben nem jól passzírozzuk bele magunkat felesleges hátfájdalmakat élhetünk át. Ráadásul mikor leülünk a fűző gyakran bevág és a hasat is kellemetlenül szorítja. 

Megoldás: A jó öreg torna, főként az olyan gyakorlatok, melyek a has, a medence és a hát izmait erősítik. Amikor van pár szabad percünk, húzzuk be a hasunkat addig amíg az izmok enyhén megfeszülnek és maradjunk így ameddig bírjuk. 

Szűk farmerek: 
A szűk farmerok elszoríthatják a csípőcsont alatti ideget, amitől fájdalom léphet fel a commban. 
Megoldás: Legyünk őszinték magunkhoz és ne préseljük be magunkat a kelleténél szűkebb nacikba. Amennyiben be kell húznunk a hasunkat, hogy felhúzhassuk a zipzárt, valószínűleg egy számmal nagyobb farmert kellene vennünk… 

Melltartók: 
Mindig körültekintően válasszuk meg a melltartó méretét. Csak olyan darabot vegyünk, ami 100%-osan tartja a kebleinket. Ha a melltartó kicsi, az nem túl esztétikus, ha viszont nagy, akkor továbbra is nekünk kell cipelnünk a kebleink súlyát, amitől megfájdulhat a vállunk és a nyakunk. 

Megoldás: Mint már mondtuk – a megfelelő méret. 

Tangák: 
Nagyon szexik, de irritációt és fertőzést okozhatnak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése