2012. április 21., szombat

A lakkozásról (:



Az, hogy egy lakkozás mennyire tartós, attól is függ, hogy milyen minőségű lakkal van dolgunk, de a tartósságnak korántsem ez a lényege. Fontos, hogy mielőtt nekikezdünk a lakkozásnak, nézzük meg, hogy milyen állapotban vannak a körmeink, ugyanis a töredezett vagy éppen szétváló körmök garantáltan rosszul viselik a lakkozást, fél nap után lepattan róluk az anyag. Az is fontos, hogy a lakkozás előtt zsírtalanítsuk a körmöket, ez annyit tesz, hogy érdemes előtte kezet mosni, ugyanis minél tisztább és zsírmentesebb a köröm annál jobban fog tapadni rajta a festék.







Miután előkészítettük a körmöket, jöhet az első réteg, ami az alapozó lakk, ez ugyan nem kötelező, de meghosszabbítja a lakkozás tartósságát, ráadásul az erőteljes színek használatakor elkerülhetjük, hogy megfogja a körmünket. Ez különösen akkor jó, ha az idén divatos fekete vagy kék lakkok közül választunk. Ha mégis megfogta a körmöt a lakk, akkor citrommal kell bedörzsölni, ami ugyan nem képes csodára, de sokat segíthet a helyzeten. Valamint lehet kapni a drogériákban körömfehérítő tablettát, amit vízben kell feloldani, majd nagyjából negyed órán keresztül kell áztatni a fehérítős vízben a körmünket, és ha ez még mindig nem elég, akkor jöhet a körömkefe és a véget nem érő sikálás.











A második lépés, amikor a körmökre felkerül a hagyományos körömlakk. Az élénk színeknél különösen fontos, hogy pontosan dolgozzunk, ugyanis minél feltűnőbb a szín annál láthatóbbak lesznek az apróbb hibák. A helyes technika következő: az első lépés, hogy az ecset egyik oldaláról eltávolítjuk a felesleges festéket, ha túl sok marad rajta, akkor megfolyik a festék, ha viszont nagyon leszedjük, akkor csak foltokban lehet felvinni a festéket. Bár elsőre talán apróságnak tűnhet, nagy szerepet játszik abban, hogy mennyi festéket viszünk fel. Az első csík mindig középre kerüljön a másik kettő pedig értelemszerűen a két oldalra, ha esetleg kiszaladtunk a vonalból, akkor a körmünkkel leszedhetjük a felesleges festéket. Ezek után érdemes várni néhány percet majd jöhet, a második réteg. Ezt ugyanazzal a technikával kell felvinni, mint az első adag festéket. Ha a lakk túl vastagon kerül fel a körömre, akkor egyrészt nagyon nehezen szárad, másrészt nagy rá az esély, hogy egy rétegben, viszonylag hamar fog távozni a körmünkről.











Miután végeztünk az első három réteggel, egy speciálisan erre kifejlesztett acetonos tollal orvosolhatjuk a kisebb hibákat, nem kell aggódni, még egy szakember is kimegy néha vonalból. Az utolsó fázis, hogy felkerül az úgynevezett fedőlakk, amelyből olyat érdemes venni, ami nemcsak fedő, de gyorsszárító is egyben, ugyanis ezek a lakkok nemcsak megnövelik a lakkozott köröm élettartamát, de a szárítást is meggyorsíthatják. Azonban ezektől teljesen felesleges csodát várni, hiába kerül fel a gyorsszárító réteg, a lakkozott köröm még nem lesz érintés biztos, a teljes száradásig legalább fél órát kell várni, és addig jó lesz minden munkát elkerülni. A helyes technika ugyan macerásnak tűnhet, de megéri pontosan végigcsinálni, ugyanis így egy jobb minőségű körömlakk akár 4-5 napon keresztül is fent maradhat, ráadásul a fedőlakknak köszönhetően a fénye is sokkal tovább megmarad. Persze a mosogatás és a takarítás még ezek ellenére is igazi lakkgyilkos. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése