2012. április 25., szerda

Hightech szépség

Manapság már nem akadunk fenn, ha valakiről kiderül, hogy szilikoncicije van, felvarratta a ráncait, Botox-szal simíttatta ki az arcát, zsírleszívással karcsúsodott.

 

 A szépségipar ezek mellett azonban még számtalan lehetőséget kínál, az orvostudomány és a technika vívmányait állítva hadrendbe a még tökéletesebb, még tartósabb eredményekért. Íme néhány ezek közül a csúcstechnológiás szépészeti eljárások közül.

Fagyos testszobrászat (Zeltiq)

Mi ez?
A Massachusettsi General Hospital szakemberei által kifejlesztett eljárás során a sejtek lefagyasztásával szabadítják meg a karcsúsodni vágyókat a felesleges zsírtól.

 

Hogyan?
Egy direkt erre a célra kifejlesztett készülék segítségével megcélozzák a kezelni kívánt területet, melyet mintegy két hűtőpanel közé fogatnak. A fagyasztás körülbelül 3 óráig tart, majd ezután a páciens teste „dolgozni kezd”, és az ezt követő 2-4 hónapban a kikristályosított sejtek darabjaikra hullnak, összezsugorodnak, és végül természetes módon kiürülnek a szervezetből. Az eredmény tartós, amennyiben egészséges étrenddel és rendszeres testmozgással vigyázunk rá.
Lábadozási idő:
Nincs, mivel az eljárás során nem alkalmaznak semmiféle sebészi beavatkozást.

Lézeres akne kezelés (Isolaz)

Mi ez?
Szélessávú fényt és vákumot használó eljárás, mely mélyen kitisztítja a pórusokat.
Hogyan?
A vákuum fellazítja és kiszippantja a koszt és a felesleges faggyút a pórusok mélyéről, ezután a fény, mely nem okoz fájdalmat, elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat.
Lábadozási idő:
A kezelés után az arc nem vörösödik ki és nem is kezd hámlani, így a páciensek a befejezés után azonnal visszatérhetnek a normál napi rutinjukhoz.
Általában 4-6 kezelés szükséges a tökéletes eredményért.

Lézeres szőrtelenítés, felpörgetve (LightSheer Duet)

Mi ez?
A LightSheer nevű géppel történő lézeres szőrtelenítés tovább fejlesztett, gyorsabb, kényelmesebb változata, a LightSheer Duet nevű készülékkel.
Hogyan?
A korábbi eljárás hatékonyságát hatékonyságát oly módon növelték, hogy az új masina vákuumot hoz létre a kezelt területen. Így lézer minden eddiginél mélyebben hatol be a bőrbe, aminek a következtében a kezelés gyorsabb. Átlagosan 15 perc elég két láb vagy a hát teljes szőrtelenítéséhez.

Lábadozási idő:

A lézeres szőrtelenítések esetében nem kell számolni vele.
Mivel ezek a kezelések csak az éppen növőfélben lévő szőrtől szabadítják meg a szépülni vágyókat, 4-8 kezeléssel kell számolni annak, aki belevág a projektbe.

 

Extra tartós szempillaspirál (LashDip)

Mi ez?
Tartós szempillaspirál, márkanevén LashDip, melyet képzett szakember applikál fel. Körülbelül 6 hétig élvezheti viselője a végeredményt.
Hogyan?
Az eljárás során egy speciális fekete géllel vonják be a pillákat, melynek köszönhetően azok göndörebbé és dúsabbá válnak, hogy a drámai hosszról és színről már ne is beszéljünk. A LashDippel rendelkezőknek hetente háromszor a LashSeal nevű színtelen készítmény használata javallott, hogy a lehető legtovább bírják lenyűgöző pilláik.
Lábadozási idő:
Nincs. A felvitel után három héttel azonban ajánlott visszamenni a szépségszalonba, ahol a műkörmökhöz hasonlóan
kapnak a pillák lenövései egy feltöltést.

Zsírbefecskendezés az arcba (őssejtes ráncfelvarrás)

Mi ez?
A test egy másik részéből vett kis mennyiségű zsírt implantálnak az ajkakba, a mosolyráncokba vagy az arc és test egyéb részeibe, hogy azok megőrizzék fiatalos teltségüket. Zsírleszívással együtt vagy önálló beavatkozásként is végezhető. A többi hasonló eljárással szemben nagy előnye, hogy az eredmény tartósabb (a zsír 50%-a akár 5 évig is a befecskendezett helyen maradhat), és a vizsgálatok szerint a zsírban felnőtt őssejtek is találhatók. Egyesek szerint a beavatkozás után javul a bőr megújulási képessége, mivel az őssejteknek köszönhetően a többi sejt is aktívabban kezd működni.
Hogyan?
A fenék vagy a has zsírszöveteiből veszik az „alapanyagot”, melyből eltávolítják a vért és az egyéb nedveket, mielőtt befecskendeznék a célterületre. A még drámaibb hatás érdekében a beavatkozás előtt sokan egy speciális ráncfelvarrást is szoktak kérni.

Lábadozási idő:

A páciensnek a beavatkozás után két órát kell feküdnie, majd hazamehet, de csak felvigyázóval. Néhány napig a kezelt területet nem ajánlott masszírozni, mozgatni, emellett duzzadásra, kék-zöld foltokra kell számítani, tehát, aki erre adja a fejét, az vegyen ki minimum egy hét szabadságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése