2012. április 23., hétfő

Nassold magad karcsúra!

Ahelyett, hogy naponta három főétkezést vagy hat kisebbet iktatnál be a napodba, jobban jársz, ha inkább azt a stratégiát követed, hogy soha nem vagy éhes, viszont soha nem eszed degeszre sem magad.

Ez az üzemmód ugyanis biztosan beindítja a fogyást. Ha ugyanis éhes vagy, a szervezeted rááll a raktározásra: amint élelemhez juttatod, alaposan feltölti a zsírraktárakat, hogy felkészüljön az ínségesebb időkre. Ha viszont az ínségesebb időknek a lehetősége sem merül fel, nincs is szükség szorgos raktározásra. Ezt úgy érheted el, ha szolidan, ámde folyamatosan nassolsz. Persze, nem chipsben, csokiban és kekszben kell gondolkodni, hanem okosan megválogatott nassokban, és nem mértéktelen hedonizmusról van szó, hanem inkább megfontolt csipegetésről. De mégis mi számít okosan megválasztott nassnak? Íme néhány tipp.

Mandula



A mandula nemcsak rendkívül zamatos, hanem egészséges is, hiszen gazdag fehérjében és olajban, éppen ezért tökéletes rágcsálnivaló azoknak, akiknek minden percük be van táblázva, ugyanis már viszonylag kis mennyiséggel hosszantartó teltségérzetet lehet előidézni. Épp ezért nem kell aggódni a jelentős olajtartalma miatt, ráadásul igencsak egészséges összetételű olajról van szó. Napi 7-10 szem mandula elrágcsálása tehát kifejezetten jót tesz az egészségednek és a vonalaidnak is. Érdemes előre kiporciózni a napi adagot, ugyanis ha egy egész csomagnyi rendelkezésre áll, nagy a kontrollvesztés esélye.

Joghurt

A joghurt elsőrangú kalciumforrás, ami segíti az izomfejlődést, és ez ugyebár nem elhanyagolható tényező, főleg, ha edzéssel is fokozod a diéta hatását. Mindezeken túl az immunrendszert is erősíti. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajtát választasz. Egy nemrégiben végzett kutatás arra az eredményre jutott, hogy a görög joghurt a legideálisabb ilyen célra, különösen a hasi tájékon lehet vele látványos eredményeket elérni. A látványos eredményeket pedig az magyarázza, hogy más típusú joghurtokhoz képest a görög joghurt több fehérjét, ugyanakkor kevesebb cukrot tartalmaz.

Rántotta

A tojás az egyik legjobb természetes fehérjeforrás, de B12-vitamin tartalma sem elhanyagolható, érdemes hát rántottával próbálkozni diéta idején. Itt azonban vannak ellenjavallatok is, ugyanis azok, akik magas koleszterinszinttől szenvednek, inkább más nassokat részesítsenek előnyben. Ha pedig mindenképpen ragaszkodnak a tojáshoz, akkor szorítkozzanak naponta egy egész tojásból és két tojásfehérjéből készült rántottára.





Pirított szója

A pirított szójaszemek jó alternatívát jelenthetnek a zsíros és egészségtelen rágcsálnivalókra. Főként magas fehérjetartalma és alacsony zsírtartalma miatt érdemes fogyasztani ezt a csemegét.

Energiaszeletek

Érdemes ezekből komolyabb készleteket felhalmozni, hiszen jó szolgálatot tehetnek diéta idején. Rengetegféle kapható már belőlük, így biztosan megtalálod azokat a kompozíciókat, amik a legjobban ízlenek neked. Épp a nagy választék miatt érdemes azért néhány pillantást vetni a kiszemelt szelet kalóriaértékére is, és ha 200 felett van, válassz inkább másikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése