2012. július 24., kedd

Szemöldök szedése otthon

A gondozott szemöldök jóval többet nyom a latba, mint bárki sejtené, annyi pluszt tud adni az arcnak egy markáns, előnyös forma vagy egy jól megválasztott szín, hogy a laikus szinte elképzelni sem tudja. Nem mindegy milyen a formája, vastagsága, mivel arcunkat keretezi.


A gondozott szemöldök jóval többet nyom a latba, mint bárki sejtené, annyi pluszt tud adni az arcnak egy markáns, előnyös forma vagy egy jól megválasztott szín, hogy a laikus szinte elképzelni sem tudja. Nem mindegy milyen a formája, vastagsága, mivel arcunkat keretezi. Ha szép, arcunkhoz illő formára szedjük szemöldökünket, kiemelhetjük szemünk szépségét. A legszebb szemöldök, amely ívelt, nem túl vastag és nem túl ritka. A szedéshez jó minőségű csipeszt használjunk! A művelet elkezdése előtt mindenképpen kenjük be a szemöldök területét hidratáló krémmel.
Ha arcod ovális, húzz vastag vízszintes vonalat az orrtőtől egészen a szem túlsó sarkáig, vagy egy kicsit még tovább.Minden esetben vastag a szemöldök és széle felé elvékonyul, mintegy megnyitva a tekintetet. Amennyiben arcod kerek vagy szögletes, válassz kúposan ívelő szemöldökvonalat. Felső ívét vastagabbra, a csúcstól induló törésvonaltól lefelé elvékonyítva alakítsd. A hangsúly legyen az eredeti szemöldökvonalon.
Először a felesleges szálakat távolítjuk el a szemek közül, majd a szemöldökvonaltól távolabbiakat távolítsuk el. Az ív felső részéről ne húzgáljuk ki a szálakat. Figyeljünk a vékonyításnál, a vonal maradjon egyensúlyban a szemmel. Ehhez fektessünk ceruzát az arcunk elé, az orrcimpánktól az írisz külső széléig. A ceruza vonalától kifelé kezdjük vékonyítani. Ha egyes szőrszálak túl hosszúak, keféljük fölfelé egy száraz fogkefével, majd vágjuk le a kilógó szálakat. Minden egyes vágás után keféljük újra, és persze nézzünk tükörbe, ellenőrizzük az összhatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése