2012. július 24., kedd

Ints búcsút töredezett hajvégeknek!


A túlzásba vitt kémiai beavatkozások, a hajsütővas, a durva, szakszerűtlen bánásmód hatására a hajszálakról eltűnnek a védőpikkelyek, frizuránk elveszti nedvességtartalmát, kiszárad, fénytelenné és rugalmatlanná válik. Sőt, ha a hajvégeken a pikkelyek már teljesen lekoptak, a hajszálak szétválnak, hajunk söprűs és töredezett lesz.


1. Vágassuk sűrűbben!
A hajszál töredezett végével nincs mit tenni, jobb, ha minél előbb megszabadulunk tőle. Frissítő vágást kérve látogassuk fodrászunkat a megszokottnál sűrűbben.

2. Óvatosan a dauerral és a festékkel!
A gyakori dauerolás és a nem megfelelő minőségű hajfesték nagyban hozzájárulnak a haj kiszáradásához, töredezéséhez. A tönkretett hajat hagyjuk pihenni és hozzuk rendbe, mielőtt újra nagyfokú kémiai ártalomnak tennénk ki. A legjobb persze, ha megpróbáljuk természetes módon helyettesíteni ezeket a káros eljárásokat!

3. Mosás előtt meleg olajos pakolás
Felmelegített szezám-, olíva-, jojoba-, mandula- vagy búzacsíraolajjal kenjük át a hajszálakat, tekerjünk fejünkre fóliát és törölközőt, tartsuk melegen 30 percig, majd mossunk hajat. A növényi olajok pótolják a haj nedvességét, regenerálják a töredezett hajat.

4. Hogyan mossunk hajat?
Nedvesítsük be hajunkat, majd a sampont lágyan masszírozzuk fejbőrünkbe. A töredezett hajjal kíméletesen kell bánni, tehát semmiképp se dörzsöljük. Kerüljük a túl meleg vizet, mert attól a haj fénytelen és merev lesz. Minél langyosabb a víz, annál jobb. Ügyeljünk arra, hogy a hajbalzsamból a fejbőrünkre minél kevesebb kerüljön, inkább a hajvégekre juttassuk.

5. Masszírozzuk fejbőrünket!
Hajmosáskor masszírozzuk a fejbőrünket ujjbegyünkkel, körkörös mozdulatokkal, 3-5 percen keresztül. Ennek hatására javul a hajhagymák vérellátása, gyorsabban távoznak a káros anyagcseretermékek, sőt gyorsul a haj növekedése is.

6. Válasszunk kímélő sampont!
Kerüljük az erős tisztító hatású samponokat, mert szárítanak és roncsolnak. Válasszunk gyengébb, száraz-töredezett hajra való sampont. Természetes változata a „házi tojássampon”, amely magas fehérjetartalmú, így selymessé és kezelhetővé teszi a száraz hajat. (Két tojást verjünk habosra, és masszírozzuk a fejbőrbe. Pár percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le langyos vízzel. Végül almaecetes vagy citromleves vízzel öblítsük le a hajat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése