2012. április 29., vasárnap

Ne válj a divat áldozatává


Paris Hiltont és Victoria Beckhamet gyakran látni méretes táskákkal, és mi akik követjük őket csodálkozunk, hogy miért fáj a nyakunk és a hátunk. A magassarkúkról, fűzőkről és tangákról pedig még nem is beszéltünk… 

Vigyázzunk tehát, hogy ne váljunk a divat áldozatává! 


Íme néhány veszélyes divathóbort és alternatív megoldás a problémák elkerülésére. 

Óriási táskák: 
A félvállon vagy csak az egyik kezünkben cipelt hatalmas, nehéz táskáktól könnyen meghúzódhat a nyakunk és megfájdulhat a vállunk, karunk hátunk. 


Divatos, de egészségtelen...


Már az 1-2 kilós táskák (a nők többsége ilyet hord) is komoly veszélyt jelentenek, főleg ha vékony a pántjuk. A nagyon vékony pántok mélyen bevágnak a nyak hátulsó alapján elhelyezkedő csuklyásizomba, ami émelygést illetve a kar zsibbadását válthatja ki. 

Megoldás: Hanyagoljuk a nagy táskákat, szerezzünk be egy kisebb darabot és csak a legfontosabb kellékeinket hordjuk magunknál. Emellett gyakran váltogassuk a táskát vivő vállunkat és a táskát olyan közel tartsuk a testünkhöz, hogy meg tudjuk fogni, ezzel is csökkentve a ránk nehezedő nyomást. 

Magassarkúk: 

A lábproblémák jelentős része a magassarkúknak köszönhető. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Mikor magassarkú van rajtunk, akkor az egyensúlyunk megtartása érdekében egy kissé hátra kell hajoljunk, aminek következtében a hát alsó része és a medence eldeformálódhat. 

Megoldás: 
A mindennapok során ne hordjunk 2,5 cm-nél magasabb sarkú cipőt. Magassarkút csak ritkán viseljünk és ha lehet legyen több pár is, melyeknek nem egyforma magas a sarka. 

Fűzők: 
Óvatosan a fűzőkkel! Nem csak a pasink lélegzete áll el tőle… 

A fűzőket már felvenni sem egyszerű. Amennyiben nem jól passzírozzuk bele magunkat felesleges hátfájdalmakat élhetünk át. Ráadásul mikor leülünk a fűző gyakran bevág és a hasat is kellemetlenül szorítja. 

Megoldás: A jó öreg torna, főként az olyan gyakorlatok, melyek a has, a medence és a hát izmait erősítik. Amikor van pár szabad percünk, húzzuk be a hasunkat addig amíg az izmok enyhén megfeszülnek és maradjunk így ameddig bírjuk. 

Szűk farmerek: 
A szűk farmerok elszoríthatják a csípőcsont alatti ideget, amitől fájdalom léphet fel a commban. 
Megoldás: Legyünk őszinték magunkhoz és ne préseljük be magunkat a kelleténél szűkebb nacikba. Amennyiben be kell húznunk a hasunkat, hogy felhúzhassuk a zipzárt, valószínűleg egy számmal nagyobb farmert kellene vennünk… 

Melltartók: 
Mindig körültekintően válasszuk meg a melltartó méretét. Csak olyan darabot vegyünk, ami 100%-osan tartja a kebleinket. Ha a melltartó kicsi, az nem túl esztétikus, ha viszont nagy, akkor továbbra is nekünk kell cipelnünk a kebleink súlyát, amitől megfájdulhat a vállunk és a nyakunk. 

Megoldás: Mint már mondtuk – a megfelelő méret. 

Tangák: 
Nagyon szexik, de irritációt és fertőzést okozhatnak. 


Olcsóság (:

Vedd meg olcsón! (: (kattints a szövegre)





Mániákus vásárló sorozat

Becky Bloomwood visszatér!

Becky élete révbe ért. Ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész...
Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni
a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján.
Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett
divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán.
Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete.
A józan pénzügyi szakemberből - belépve egy női divatüzletbe -, a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik.
Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet.
Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alíg férnek el a szobájában.
Kiegyenlítetelen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban...
Önmagát okolja, pedig nem ő a célpont.
A "jóakaró" Becky szennyesének kiteregetésével akarja tönkretenni a meghurcolt lány kedvesét.
Azonban Beckyt nem olyan fából faragták, holmi firkászok nem fognak ki rajta.
Amikor a legmélyebb megalázását készítik elő, fordítva sül el a dolog.
Becky győztesen kerül ki a slamasztikából...
Sophie Kinsella legújabb regénye Amerikába, a világ legdrágább üzleteinek világába kalauzolja az olvasókat.
Az imádnivaló, de javíthatatlanul mániákus vásárló Becky humoros kalandjai felhőtlen szórakozást ígérnek mindenkinek.



2012. április 25., szerda

Cipzáros fülhallgató

 Megszokhattátok már, hogy a cipzárat én nem rendeltetésszerűen használom. Íme egy szuper villámötlet, mit kezdjetek vele, ha éppen nem kabátba varrjátok bele.



Gyárthattok belőle fülhallgatóhoz tokot (burkot? minek nevezzem?), így kevésbé sérül, elviekben nem is fog gubancolódni és véleményem szerint rendkívül egyedi kis holmi. Imádom. Ez itt a képen ráadásul lila. Végképp imádom.

Újrahasznosítás: Régi pólóból divatos nyaklánc

 Az ilyen ötletek mindig felpörgetnek, ilyenkor általában indulok kutatni a szekrényben, hátha találok egy használaton kívüli kincset a terv megvalósításához. 




 Nincs szükség másra hozzá, mint
  • egy megunt pólóra
  • egy éles ollóra
  • és egy szabad fél órára.



1. A kifektetett pólóról vágjátok le a szegélyét.


2. Ezután vágjátok csíkokra. A csíkok szélessége változó lehet, attól függően, hogy mennyire szeretnétek a lánc szálait eltérő hosszúságúra.


4. A csíkokat nyújtsátok ki. Ettől csőformát öltenek. A szélesebb csíkok nem lesznek olyan hosszúak,  mint a keskenyebbek.


5. A hosszúságot tudjátok szabályozni úgy is, hogy a varratnál csomót köttök a végekre, de vissza is vághattok belőle (és utána jöjjön a csomó).


6. Csoportosítsátok méret szerint a csöveket, majd a varratokat/csomókat egy helyre rendezve állítsátok össze a nyakláncot (a hosszabbakat alulra és a rövideket felülre).


7. Egy hosszú csövet tegyetek félre, és ezt tekerjétek körbe a csomóknál/varratoknál.
Kész!

Hightech szépség

Manapság már nem akadunk fenn, ha valakiről kiderül, hogy szilikoncicije van, felvarratta a ráncait, Botox-szal simíttatta ki az arcát, zsírleszívással karcsúsodott.

 

 A szépségipar ezek mellett azonban még számtalan lehetőséget kínál, az orvostudomány és a technika vívmányait állítva hadrendbe a még tökéletesebb, még tartósabb eredményekért. Íme néhány ezek közül a csúcstechnológiás szépészeti eljárások közül.

Fagyos testszobrászat (Zeltiq)

Mi ez?
A Massachusettsi General Hospital szakemberei által kifejlesztett eljárás során a sejtek lefagyasztásával szabadítják meg a karcsúsodni vágyókat a felesleges zsírtól.

 

Hogyan?
Egy direkt erre a célra kifejlesztett készülék segítségével megcélozzák a kezelni kívánt területet, melyet mintegy két hűtőpanel közé fogatnak. A fagyasztás körülbelül 3 óráig tart, majd ezután a páciens teste „dolgozni kezd”, és az ezt követő 2-4 hónapban a kikristályosított sejtek darabjaikra hullnak, összezsugorodnak, és végül természetes módon kiürülnek a szervezetből. Az eredmény tartós, amennyiben egészséges étrenddel és rendszeres testmozgással vigyázunk rá.
Lábadozási idő:
Nincs, mivel az eljárás során nem alkalmaznak semmiféle sebészi beavatkozást.

Lézeres akne kezelés (Isolaz)

Mi ez?
Szélessávú fényt és vákumot használó eljárás, mely mélyen kitisztítja a pórusokat.
Hogyan?
A vákuum fellazítja és kiszippantja a koszt és a felesleges faggyút a pórusok mélyéről, ezután a fény, mely nem okoz fájdalmat, elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat.
Lábadozási idő:
A kezelés után az arc nem vörösödik ki és nem is kezd hámlani, így a páciensek a befejezés után azonnal visszatérhetnek a normál napi rutinjukhoz.
Általában 4-6 kezelés szükséges a tökéletes eredményért.

Lézeres szőrtelenítés, felpörgetve (LightSheer Duet)

Mi ez?
A LightSheer nevű géppel történő lézeres szőrtelenítés tovább fejlesztett, gyorsabb, kényelmesebb változata, a LightSheer Duet nevű készülékkel.
Hogyan?
A korábbi eljárás hatékonyságát hatékonyságát oly módon növelték, hogy az új masina vákuumot hoz létre a kezelt területen. Így lézer minden eddiginél mélyebben hatol be a bőrbe, aminek a következtében a kezelés gyorsabb. Átlagosan 15 perc elég két láb vagy a hát teljes szőrtelenítéséhez.

Lábadozási idő:

A lézeres szőrtelenítések esetében nem kell számolni vele.
Mivel ezek a kezelések csak az éppen növőfélben lévő szőrtől szabadítják meg a szépülni vágyókat, 4-8 kezeléssel kell számolni annak, aki belevág a projektbe.

 

Extra tartós szempillaspirál (LashDip)

Mi ez?
Tartós szempillaspirál, márkanevén LashDip, melyet képzett szakember applikál fel. Körülbelül 6 hétig élvezheti viselője a végeredményt.
Hogyan?
Az eljárás során egy speciális fekete géllel vonják be a pillákat, melynek köszönhetően azok göndörebbé és dúsabbá válnak, hogy a drámai hosszról és színről már ne is beszéljünk. A LashDippel rendelkezőknek hetente háromszor a LashSeal nevű színtelen készítmény használata javallott, hogy a lehető legtovább bírják lenyűgöző pilláik.
Lábadozási idő:
Nincs. A felvitel után három héttel azonban ajánlott visszamenni a szépségszalonba, ahol a műkörmökhöz hasonlóan
kapnak a pillák lenövései egy feltöltést.

Zsírbefecskendezés az arcba (őssejtes ráncfelvarrás)

Mi ez?
A test egy másik részéből vett kis mennyiségű zsírt implantálnak az ajkakba, a mosolyráncokba vagy az arc és test egyéb részeibe, hogy azok megőrizzék fiatalos teltségüket. Zsírleszívással együtt vagy önálló beavatkozásként is végezhető. A többi hasonló eljárással szemben nagy előnye, hogy az eredmény tartósabb (a zsír 50%-a akár 5 évig is a befecskendezett helyen maradhat), és a vizsgálatok szerint a zsírban felnőtt őssejtek is találhatók. Egyesek szerint a beavatkozás után javul a bőr megújulási képessége, mivel az őssejteknek köszönhetően a többi sejt is aktívabban kezd működni.
Hogyan?
A fenék vagy a has zsírszöveteiből veszik az „alapanyagot”, melyből eltávolítják a vért és az egyéb nedveket, mielőtt befecskendeznék a célterületre. A még drámaibb hatás érdekében a beavatkozás előtt sokan egy speciális ráncfelvarrást is szoktak kérni.

Lábadozási idő:

A páciensnek a beavatkozás után két órát kell feküdnie, majd hazamehet, de csak felvigyázóval. Néhány napig a kezelt területet nem ajánlott masszírozni, mozgatni, emellett duzzadásra, kék-zöld foltokra kell számítani, tehát, aki erre adja a fejét, az vegyen ki minimum egy hét szabadságot.

4 tuti ruhaszín

Íme négy nagyszerű árnyalat, melyekkel nem lőhetsz divatbakot.


Padlizsán
 

"Vannak színek, amelyek bármely tónusú bőrnél és hajszínnél beválnak, mivel a színspektrum közepén található - vagyis se nem túl meleg, se nem túl hideg színről beszélünk" - mondja Leatrice Eiseman, a The Color Answer Book c. könyv szerzője és a Pantone Color Institute vezetője, amely intézetet jelenleg az első számú nemzetközi szaktekintélyként tartják számon. A kérdéses szín tehát a padlizsán (Pantone 19-2311 TC). Eiseman szerint ez a szín a "tökéletes lila", mivel hihetetlenül sokoldalú, hasonlóan a feketéhez, a sötétbarnához vagy pedig a tengerkék árnyalatokhoz.
Valódi piros


Bill Blass dizájner egyszer azt mondta: "Ha nem vagyunk biztosak, mit válasszunk, válasszuk a piros színt". És igaza is van. Nemcsak, hogy a forgalomirányításban van ennek a színnek óriási jelentősége, hanem adott esetben még a győzelemhez is hozzásegíthet bennünket - ezt állítják legalábbis az angliai Durham Egyetem kutatói, akik egy vizsgálat során azt derítették ki, hogy atléták a versenysportágakban jóval nagyobb számban nyertek, ha pirosban voltak, mint társaik, akik más színeket viseltek. A Pantone 19-1664 TC mindenkin jól áll, mivel a színspektrum közepén foglal helyett, a hűvös meggyvörös és a meleg, vöröses narancssárga között.
Pávakék


A színkör egymással szembenéző pontjain található színek egymást erősítik, ezért néz ki például olyan jól az eper, ha zöld tárolóedényben árulják az áruházak polcain. Nem meglepő, hogy ez a pávakék szín - Pantone 19-4227 TC - amely egyébként a rózsaszínnel szemben található meg a színkörön, a bőr mellett egy egészséges színkombinációt eredményez. Ráadásul jóval sokoldalúbb szín, mint egy világos, nyárias türkiz, úgyhogy még ősszel is viselhetjük fekete, barna és egyéb semleges színekkel együtt.

Lágy rózsaszín



Akik szeretnek rózsaszínt álmodni, még azoknak is be kell látni, hogy Molly Ringwald báli ruháját illető színválasztása a filmben (16 szál gyertya) nem volt a legszerencsésebb - persze ha egy kissé finomabb árnyalat mellett döntött volna, mondjuk valahol a világos pink és a barackszín között, akkor sokkal természetesebb hatást keltett volna. Ez a rózsaszín (Pantone 15-1515 TC) kiemeli viselője arcának természetes arcpírját, így az illető valóban ragyoghat ebben a színösszeállításban. A sminkeléssel foglalkozó szakemberek, mint például Sonia Kashuk New York-i sminkmester rúzsban is hasonló színt ajánl kuncsaftjainak.

Összekevert évszakok


 
A 2012-es őszi/téli cipőkollekció  közelében sincs az ősznek, a télnek meg pláne. Nem is értem, de nem is láttam még ilyet tervezőtől,hogy télre tervez és figyelmen kívül hagyja az évszak sajátosságait. A bolyhos, fodros topánok leginkább tavaszra, nyárra valók, és ha végignézzük a színeket, akkor azokról se éppen a szomorú ősz jut eszünkbe. Egy-két csizma azért található benne, de megmaradt a szellősebb fazonoknál. Egy igazán szép kollekciót látunk, de biztos, hogy el vannak nézve az évszakok. 
 

Virágba borult divat


A virágok a tavasz hírvivői. Szebbnél-szebb színekben pompáznak, és csak jobb kedvre derítik az embert. Ám nem csak  nézni, hanem hordani is jó őket, pláne, ha még divat is. A tavasz és a nyár nagy trendje a virágminta lesz, és a tervezők már gondoskodtak is róla, hogy legyen miből válogatnunk. Ha neked is tetszik ez a minta és szívesen hordanád magadon, akkor mutatok néhány trendi fazont, amivel lassacskán (már) te is találkozni fogsz a boltokban. 
 

Kikirics sportcipők-Viselnéd?


Kezdjük ott, -ha szabad véleményt nyilvánítanom- hogy nem szeretem a sportcipőket. Az élénk színekben pompázókat meg főleg. Sportolni jó bennük, de amúgy, utcára nem. Marad a jó öreg deszkás cipő. Ám az elkövetkezendő időszakokban nem kell meglepődnünk, ha elárasztják az üzleteket a különféle, kirívó színű sportcipők. Mintásak, vagy anélküliek, lakkozottak, vagy műbőrösek- a lényeg, hogy 2 km-ről is látni miben jársz. Mutatok nektek néhány mintamodellt, amelyek közt azért van egy-két jó is. Legalábbis számomra.  
 








Zsigerig hatoló ékszerek, húsba vágó ruhák

A belbecs fontossága egészen új perspektívába kerül, ha Lou Giesen bizarr ékszereit szemléljük. 

Akinek ezekre esik a választása, viselhet egy művészien megformált emberi szívet az ujján, esetleg egy stilizált tüdőt a nyakában vagy épp beleket sajátos sálként lazán a nyakába dobva.
Aki pedig szeretné feldobni az összhatást és tökéletesen átgondolt, stílusos szettben feszítene, beújíthat egy anatómiailag teljesen hiteles leggings-szel, mely a lábvillantás kategóriáját értelmezi újra. Ez utóbbit a Black Milk Clothing követte el.

Az emberek színeket akarnak!

A gyönyörű színes mintákban pompázó sáljairól ismert Jane Carr januárban újabb kollekcióval örvendezteti meg rajongóit.
 
A tervezőnő ezúttal is a Matches-szel karöltve dobja piacra portékáit, egy úgynevezett kapszula kollekció keretein belül. „Minden szezonban újabb és újabb limitált kiadású darabokon dolgozunk, és a 2011-12-es őszi-téli Tzarina kollekciónk a Matches-szel nagyon sikeres volt, így úgy gondoltuk, hogy a folytatás természetes a 2012-es tavaszi-nyári szezonra.” – idézi a Vogue Carr-t.
 

Carr-nak a Matches együttműködés mellett az egyéb érdekeltségei is mind sikeresek voltak, így 2011-ben 287%-kal növelte bevételét. „Úgy látszik, hogy a recesszióban az emberek színeket akarnak, hogy felvidítsák magukat.” – fejtegeti Carr a nem mindennapi növekedés okát.

2012. április 23., hétfő

Victoria Beckham

Ezúttal egy teljesen új, minden eddiginél merészebb oldalát mutatja meg a Harper’s Bazaar spanyol kiadásában.

Ezúttal egy teljesen új, minden eddiginél merészebb oldalát mutatja meg a Harper’s Bazaar spanyol kiadásában.

Vörös hajjal pózol a magazin címoldalán és belső oldalain, Vesace és Dolce&Gabbana fűzőkben, az egyik felvételen pedig igencsak sokat tár fel magából, a frizurája pedig a mostanában oly divatos törzsi irányzat jegyeit viseli magán. A divatbloggerek egybehangzóan éltetik, „merész”, „egzotikus” jelzőkkel illetve.

Nem vitatkozunk velük, nem mutatunk rá, hol és mennyi retus látható a fotókon, és Vicen se köszörüljük most a nyelvünket, inkább megmutatjuk a fotókat, és döntse el mindenki, hogy valóban megérdemlik-e a sok dicséretet.







Amanda Seyfried: Ne moss hajat!

A színésznő elárulta a sokak által irigyelt enyhén kócos séró titkát.






„Ne mosd!” – lebbentette le a fátylat a titokról a Styleist riporterének. Aztán bővebben is kifejtette, mire is gondol: „Háromnaponta mosom a hajam, amit néhány éve még el se tudtam képzelni, de a száraz sampont is bevetem, és összességében sokkal egészségesebb a hajam.”



Ugye így már nem is olyan borzalmas hosszú, laza, kissé zilált tincsekben aláhulló frizurájának a titka?

Nassold magad karcsúra!

Ahelyett, hogy naponta három főétkezést vagy hat kisebbet iktatnál be a napodba, jobban jársz, ha inkább azt a stratégiát követed, hogy soha nem vagy éhes, viszont soha nem eszed degeszre sem magad.

Ez az üzemmód ugyanis biztosan beindítja a fogyást. Ha ugyanis éhes vagy, a szervezeted rááll a raktározásra: amint élelemhez juttatod, alaposan feltölti a zsírraktárakat, hogy felkészüljön az ínségesebb időkre. Ha viszont az ínségesebb időknek a lehetősége sem merül fel, nincs is szükség szorgos raktározásra. Ezt úgy érheted el, ha szolidan, ámde folyamatosan nassolsz. Persze, nem chipsben, csokiban és kekszben kell gondolkodni, hanem okosan megválogatott nassokban, és nem mértéktelen hedonizmusról van szó, hanem inkább megfontolt csipegetésről. De mégis mi számít okosan megválasztott nassnak? Íme néhány tipp.

Mandula



A mandula nemcsak rendkívül zamatos, hanem egészséges is, hiszen gazdag fehérjében és olajban, éppen ezért tökéletes rágcsálnivaló azoknak, akiknek minden percük be van táblázva, ugyanis már viszonylag kis mennyiséggel hosszantartó teltségérzetet lehet előidézni. Épp ezért nem kell aggódni a jelentős olajtartalma miatt, ráadásul igencsak egészséges összetételű olajról van szó. Napi 7-10 szem mandula elrágcsálása tehát kifejezetten jót tesz az egészségednek és a vonalaidnak is. Érdemes előre kiporciózni a napi adagot, ugyanis ha egy egész csomagnyi rendelkezésre áll, nagy a kontrollvesztés esélye.

Joghurt

A joghurt elsőrangú kalciumforrás, ami segíti az izomfejlődést, és ez ugyebár nem elhanyagolható tényező, főleg, ha edzéssel is fokozod a diéta hatását. Mindezeken túl az immunrendszert is erősíti. Nem mindegy azonban, hogy milyen fajtát választasz. Egy nemrégiben végzett kutatás arra az eredményre jutott, hogy a görög joghurt a legideálisabb ilyen célra, különösen a hasi tájékon lehet vele látványos eredményeket elérni. A látványos eredményeket pedig az magyarázza, hogy más típusú joghurtokhoz képest a görög joghurt több fehérjét, ugyanakkor kevesebb cukrot tartalmaz.

Rántotta

A tojás az egyik legjobb természetes fehérjeforrás, de B12-vitamin tartalma sem elhanyagolható, érdemes hát rántottával próbálkozni diéta idején. Itt azonban vannak ellenjavallatok is, ugyanis azok, akik magas koleszterinszinttől szenvednek, inkább más nassokat részesítsenek előnyben. Ha pedig mindenképpen ragaszkodnak a tojáshoz, akkor szorítkozzanak naponta egy egész tojásból és két tojásfehérjéből készült rántottára.





Pirított szója

A pirított szójaszemek jó alternatívát jelenthetnek a zsíros és egészségtelen rágcsálnivalókra. Főként magas fehérjetartalma és alacsony zsírtartalma miatt érdemes fogyasztani ezt a csemegét.

Energiaszeletek

Érdemes ezekből komolyabb készleteket felhalmozni, hiszen jó szolgálatot tehetnek diéta idején. Rengetegféle kapható már belőlük, így biztosan megtalálod azokat a kompozíciókat, amik a legjobban ízlenek neked. Épp a nagy választék miatt érdemes azért néhány pillantást vetni a kiszemelt szelet kalóriaértékére is, és ha 200 felett van, válassz inkább másikat.